Eigen boek maken? Cees deed ’t

Eigen boek schrijven = autoriteit + fun

Veel ondernemers en managers dromen ervan om ooit een eigen boek te hebben. Cees Vingerling, commercieel directeur bij de plaatselijke Rabobank, was er zo een. Hij wilde zijn ondernemerslessen en -avonturen dolgraag bundelen in een schitterend boek. Dankzij een sublieme samenwerking met hem én de vormgevers van =ontworpen is Nederland een prachtig en ook praktisch ondernemersboek rijker: “Inspiratie als drijfveer”.

Shiften

Inspiratie als drijfveer is een verzameling van Cees’ persoonlijke verhalen en de beste ondernemerslessen tijdens inspiratiebijeenkomsten. Om tot de juiste mix van verhalen en foto’s te komen, spitten we allereerst door de lading aan verschillende verhalen en beelden. We legden de boel naast elkaar en besloten te shiften. Welk tekstmateriaal hebben we al? Wat zijn de pareltjes? En wat kunnen we nog gebruiken?

Planning cruciaal

De planning voor het maken van een eigen boek bleek cruciaal. Vier maanden hadden we ingecalculeerd… nou we hadden de tijd ècht nodig. Maar het paste precies. Ruim voor de deadline lag het boek bij de drukker. En dat wilde Cees natuurlijk met eigen ogen zien! En voelen 🙂

Eigen boek bij dukker

Structuur en ritme

Het schrijven van een boek kost tijd. Veel tijd. Soms zelfs jaren. Ook bij Cees. Sommige van zijn verhalen waren daarom ‘uit de tijd’; die haalden het boek niet. Andere verhalen pasten niet tussen de rest vanwege het thema of het onderwerp, ook die skipten we. Stukje bij beetje ontstond er een rode draad.

Kruiden en koppen

Wij kruidden de verhalen, voorzagen ze van een kop en staart, corrigeerden en redigeerden. We regelden tweede en derde lezers. Dankzij de kritische blik van =ontworpen op de beelden en foto’s kwam ook hier lijn in. Het boek kreeg vorm.
Tot in de kleine uurtjes overpeinsden we het lees- en kijkritme. Want het boek moest worden als lingerie; de lezer uitlokken om verder te kijken (en te lezen).

Superreacties

En dat is denk ik goed gelukt, denk ik. Een aantal reacties:

“Wat een gaaf en frivool boek! Heb het ondertussen uit.” (Remie Valk, ondernemer)

“Superleuk boek Cees. Echt geweldig!” (Christel Mourik, wethouder)

“Dit boek is een must-have om het altijd en overal bij je te hebben.” (Sjaidah Lansbergen – Ghazi, ondernemer)

“Je mag met recht trots zijn op je boek” (André Niezen, radioloog)

De reactie van Cees was helemaal bijzonder:

“Het boek is nog mooier geworden dan ik had gedacht. Het is helemaal top geworden. Wat ben ik trots op jullie!”

Welke boeken schreven we nog meer?

Ook een (eigen) boek maken?

Neem contact op of bekijk meer werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *