Biografie Boekenberg gelanceerd

Boeiend boek over ontstaan bieb

In opdracht van het gerenommeerde architectenbureau MVRDV schreven wij het beeldverhaal voor de biografie ‘Boekenberg Spijkenisse’.

Boekenberg Boek

Drieluik

De biografie, fraai vormgegeven door Vijf890, is eigenlijk een drieluik. Ik schreef een van die luiken en dook in de archieven om een beeld te schetsen van tien jaar bouw, van Spijkenisse en de politieke en sociale context waarin zo een gebouw tot stand komt. De rol van de moderne bibliotheek, de essentie van een nieuwe stad en de zoektocht naar een alternatief voor identificatie, al dan niet via historiserende architectuur. 

Het verhaal

Voormalig Volkskrantredacteur Nicoline Baartmans schreef de roman. Fotograaf Marcel Veldman maakte een foto-essay. Het verhaal gaat over een eigenzinnige architect, een revolutionaire wethouder, de weduwe van een dierenarts, een artistiekerige bibliotheekdirecteur en een visionaire held uit India die de stad komt redden. Het is een boeiende zedenschets van een nieuwe stad in de polder.

Auteur Nicoline Baartmans en architect Winy Maas

De droom

MVRDV had een droom. Een plek creëren waar Spijkenissers konden lezen. Het liefst in de buitenlucht. Maar dat mocht niet. Dus kwam er een grote glazen koepel overheen. Zo ontstond het idee. En nu – meer dan tien jaar later – staat er een icoon. In het hart van Spijkenisse. Met een ingenieus klimaatsysteem. En de wereld mag het weten. Eat your heart out. Het boek is te bestellen via het NAI Booksellers. 

Welke boeken schreven we nog meer?

Bedrijfsboek laten maken?

Neem contact op of bekijk meer werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *