E-books en infographic Hogeschool Rotterdam/ Kenniscentrum Business Innovation

Het mkb informeren en inspireren

Voor Hogeschool Rotterdam/ Kenniscentrum Business Innovation herschreven wij zes e-books. Daarnaast kregen wij de opdracht om vanuit het onderzoeksrapport ‘Hoe kunnen het mkb en het hbo door samenwerking een win-win realiseren?’ een infographic te maken.

Waarom e-books? Kennis toegankelijk maken.

Prof. Dr. Ir. Guy Bauwen (Kenniscentrum Business Innovation) is een autoriteit op het vlak van innovatie en ondernemerschap. Hij legde de basis voor het Innovatiekompas; een businessmodel dat innovatiesucces van ondernemingen kan sturen. Hij schreef er meerdere boeken over. Best complexe materie. Guy’s wens was dan ook om zijn ideeën en onderzoeken toegankelijker maken voor een breder publiek.

Copywriting_storyliner_hogeschool_rotterdam_ebook_01

Teksten foutloos en een geheel

De eerste tekstversies van de e-books waren samengesteld uit verhalen van studententeams en docenten, gebaseerd op een van de kompaspunten. Kortom: verschillende (schrijf)stijlen door elkaar en soms behoorlijk wollig. Wij smeedden er een geheel van, haalden stijl- en taalfouten boven water en gooiden er een Storyliner-saus overheen.

Kritische tweede lezer

Bovendien fungeerden we als sparringpartner en kritische lezer (dat doen we sowieso bij alles wat we doen). Dan kruipen we in de huid van de doelgroep en denken we: kloppen de beweringen in de e-books wel? Wat zijn de bronnen? Conclusie: soms was de inhoud mager en had het meer fundament nodig. We vulden deze ‘gaten’ aan op basis van extra deskresearch en aanvullende interviews.

De infographic: puzzelen tot in de perfectie

Een lijvig rapport doorworstelen en de content en context vangen op één vel papier? Het vergt een hoop creativiteit, een helicopterview, gepuzzel en inlevend vermogen. Maar de combinatie van woord en beeld biedt magische mogelijkheden. Van de aanleiding tot de aanbevelingen, in twee minuten ben je op de hoogte van drie jaar onderzoek. In een creatief partnerschap met =ontworpen kregen de documenten een professionele uitstraling

Meer weten?

Neem contact op of bekijk meer werk.